Nøkling
Norbrygg-medlem
Siden lufting av vørter = bra, oksidering av øl = ikke bra.
Hvordan blir dette i forhold til en gjærstarter?
Jeg bruker en stirplate og tenker det - at på ett eller annet tidspunkt, så blir jo selv denne gjærstarteren til øl, og da vil jo den ølen bli oksidert (siden den er i konstant whirlpool).
Selv om man dekanterer ølen før man heller gjæren i bøtta, så er det jo alltid litt av ølen som kommer med.
Vil denne, oksiderte delen sette noe preg på sluttresultatet? Eller er det såpass lite at det ikke har noe å si?
Hvordan blir dette i forhold til en gjærstarter?
Jeg bruker en stirplate og tenker det - at på ett eller annet tidspunkt, så blir jo selv denne gjærstarteren til øl, og da vil jo den ølen bli oksidert (siden den er i konstant whirlpool).
Selv om man dekanterer ølen før man heller gjæren i bøtta, så er det jo alltid litt av ølen som kommer med.
Vil denne, oksiderte delen sette noe preg på sluttresultatet? Eller er det såpass lite at det ikke har noe å si?