Gjærstarter til pilsner

M-øl

 
Hei.
Har store planer om å brygge min første pilsner nå til helga, og har derfor et spm!!!

Er der noen forskjell når man skal lage gjærstarter med pilsner gjær, sammenlignet med ale-gjær?
Kan starteren stå og hygge seg ved romtemperatur, eller skal den også ned å stå ved en 10-12 grader?

Højt skum!
vh Øyvind Møll
M-øl Brygghus
www.facebook.com/molbrygghus
 
Hvis Mr Malty mener at Erlenmeyerkolben din er litt for liten: sett starteren rett i spannet du skal gjære vørteren i.

For min del måtte jeg bruke 9(?) liter starter ihht kalkisen. Det tar litt for mye plass, så jeg kokte starter, slo oppi spannet og lot det kjøle til romtemp. Oppi med gjæra, riste som h##"¤%¤#%te, la den gjære ut. Sette kaldt, tømme av klar vørter, dumpe ny vørter oppå gjærkaken/slurryen.
Enkelt, og veldig greit.
 
Smart! Det vil jeg prøve!!
Takk for tipset!
Ser forøverig at jeg med fordel skulle hatt to pakke med Wyeast til starteren, så jeg tror jeg bestiller en til og utsetter bryggdagen til neste helg!

Højt skum!
Øyvind Møll
M-øl Brygghus
www.facebook.com/molbrygghus
 
Tilbake
Topp