Gjærstarter

Når man lager en starter av gjærslam man har tatt av, skal man hive slammet som har satt seg i bunnen av glasset og bruke bare vørteren som flyter oppå alt sammen? eller bruke alt?
 
Motsatt. Hell av den utgjærte sure væsken på toppen av gjærkaka. Det kan være lurt å starte den opp på nytt, men ikke nødvendig. Du kan da se på om den lever og påse at det ikke har blitt infisert. Hvis det er lenge siden du tappet gjæren kan det være mange døde gjærceller i den. Det er drepen for øllet, da disse har eksplodert og tømmt innholdet sitt utover. avl derfor opp nye friske celler.
Skulle brygge her om dagen og starteren min var død og luktet eddik.
Dette fant jeg ut av når vørtern hadde kokt en halv time. Så jeg måtte fyke avgårde opp på Mye Moro på Majorstua. Der hadde de ikke ølgjær men derimot noen tvilsomme ølsett jeg kunne rappe gjæren fra. Jeg kjøpte et ølsett og fannt en annen uidentifisert gjærpose i bunn av en eske vingjær. Rehydrerte disse og nå bare håper jeg på det beste. det gjærer ihvertfall.....
 
Tilbake
Topp