Heisann!
Benytter anledningen til å spre min begeistring for dette forumet. Helt genialt for en sylfersk brygger som meg! Føler jeg begynner å få grei oversikt over det meste nå.
Men i forbindelse med en allgrain pils jeg skal brygge til helgen, lurer jeg på følgende:
Har satt en gjærstarter etter oppskrift fra gahr, dog den enkle varianten uten magnetrører. Brukte flytende maltekstrakt og et rør german lager ferskgjær. Hadde i gjæren i går/ onsdag kveld..og tenkte sette den til kjøling i kveld/morgen tidlig for at gjæren skal synke til bunnen. Planen var å kun tilsette gjærslurryen i bånn.
Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? Bør jeg brygge lørdag..eller holder'n seg til søndag og?
Mvh pepper'n
Benytter anledningen til å spre min begeistring for dette forumet. Helt genialt for en sylfersk brygger som meg! Føler jeg begynner å få grei oversikt over det meste nå.
Men i forbindelse med en allgrain pils jeg skal brygge til helgen, lurer jeg på følgende:
Har satt en gjærstarter etter oppskrift fra gahr, dog den enkle varianten uten magnetrører. Brukte flytende maltekstrakt og et rør german lager ferskgjær. Hadde i gjæren i går/ onsdag kveld..og tenkte sette den til kjøling i kveld/morgen tidlig for at gjæren skal synke til bunnen. Planen var å kun tilsette gjærslurryen i bånn.
Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? Bør jeg brygge lørdag..eller holder'n seg til søndag og?
Mvh pepper'n