Ørnegård
Norbrygg-medlem
Forsøker å vaske gjær her, men det går ikke helt som planlagt. Se bilde. Dette er nesten 1 time etter jeg hadde på kokt og nedkjølt vann. Sist bunnfelte det mye raskere.
Det var mye mer trub og humlerester denne gang. Når vi tok vare på gjæren etter tapping sist søndag, satte jeg den kaldt i kjøleskap. Den delte seg da etter halvannet døgn slik at det ble 10-12 cm med "masse" med et lag på 3-4 cm vørter/vann på topp.
Denne vørteren helte jeg nå av og fyllte på med nytt rent vann og delte gjæren i de to glassene på bildet.
Ristet godt og slik har de stått i en time. Blir ikke mye gjær av det lille laget på toppen der ...?
Hva gjør jeg nå? Ta den gjæren jeg får nå (blir vel neppe nok til noe brygg)? Kan den stå slik til i morgen kveld i romtemperatur eller vil også gjæren ha bunnfelt da?
Det var mye mer trub og humlerester denne gang. Når vi tok vare på gjæren etter tapping sist søndag, satte jeg den kaldt i kjøleskap. Den delte seg da etter halvannet døgn slik at det ble 10-12 cm med "masse" med et lag på 3-4 cm vørter/vann på topp.
Denne vørteren helte jeg nå av og fyllte på med nytt rent vann og delte gjæren i de to glassene på bildet.
Ristet godt og slik har de stått i en time. Blir ikke mye gjær av det lille laget på toppen der ...?
Hva gjør jeg nå? Ta den gjæren jeg får nå (blir vel neppe nok til noe brygg)? Kan den stå slik til i morgen kveld i romtemperatur eller vil også gjæren ha bunnfelt da?