Leho
Norbrygg-medlem
Jeg er fremdeles en novise i bryggerfaget, men har blitt helt hekta. For øyeblikket står en pale ale og en pils til gjæring i underetasjen og jeg vurderer å høste gjæren fra begge når de er ferdig gjæret. Har sett Fosseids video og tror jeg skal få til den prosessen, men en ting jeg lurer på er om jeg må/bør/ikke trenger lage en gjærstarter etter at gjæren er vasket og før den pitches i ny vørter (planlegger en bitter (OG 1040-1050) med pale ale gjæren og en ny pils SOGmed pilsgjæren).
Ser for meg at det går mindre enn en uke fra vasking til gjenbruk av gjæren. Ser også for meg at jeg bruker omtrent halvparten av gjæren jeg høster (har fått inntrykk av at det blir litt overdrevent å bruke hele kaka, med mindre jeg tømmer den nye vørteren rett oppi gjæringskaret med kaka i bunnen. Skjønner at jeg må oksygenere etter at gjenbruksgjæren er pitchet, i større grad enn jeg har gjort til nå (med ny tørrgjær).
tips anyone?
Ser for meg at det går mindre enn en uke fra vasking til gjenbruk av gjæren. Ser også for meg at jeg bruker omtrent halvparten av gjæren jeg høster (har fått inntrykk av at det blir litt overdrevent å bruke hele kaka, med mindre jeg tømmer den nye vørteren rett oppi gjæringskaret med kaka i bunnen. Skjønner at jeg må oksygenere etter at gjenbruksgjæren er pitchet, i større grad enn jeg har gjort til nå (med ny tørrgjær).
tips anyone?