Gjenbruk av gjær. Hvor lenge kan den lagres?

Har gjenbrukt litt gjær for litt siden, men lurte på hvor lenge den kan lagres i kjøleskap før man evt bør kaste den?

Jeg lagde en gjærstarter i går kveld, fordi jeg trodde jeg skulle rekke å brygge i dag, noe jeg ikke gjør... Kan jeg starte denne starteren til helga igjen? For så å brygge da selvfølgelig.

Takker for svar!
 
Spør du en tysk bryggeprofessor: To timer
Spør du en tysk brygger: To dager
Spør du en mikrobrygger: To uker
Spør du en slendrian: To måneder

Jeg ville brukt den i løpet av ei drøy uke, eller gitt den en kickstart.
 
Jeg har en slurry som har stått i kjøleskap i 5 uker som jeg hadde planer om å lage starter av i helgen, er det bare dødfødt? Jeg har tidligere erfaring med surdeigskulturer som også bør brukes innen et par uker som jeg har klart å sparke liv i etter et halvt år i kjøleskap.
 
Tilbake
Topp