Denne gjæren tenker jeg å bruke til å revitalisere et brygg som gikk galt. Jeg startet på 1.091, og gjæringen stoppet på 1.054. Jeg er ganske sikker på at det er min egen feil, for jeg ga ikke starteren nok tid, og fikk dermed alt for lav pitch rate.
Jeg bruker kalkulatoren på brewersfriend.com. Gir ganske like resultater som Mr. Malty, men lar deg lage startere i opp til 3 steg :ilike:
I dette tilfellet er det ikke noe problem å pitche for mye gjær. All den tid jeg underpitchet første gang vil jeg tro den første gjæren allerede har gitt fra seg nok smak (mer gjærsmak jo mindre man pitcher, riktig?) `Dette er også en annen gjærstamme enn den som er ment for denne ølen, så jo mindre smaksbidrag den gir, jo bedre.
Spørsmålet nå er om gjæren bør revitaliseres før jeg pitcher den til denne halv-gjærede ølen? Den er resultatet av 3 uker på primærdunk, deretter 4-5 dager i kjøleskapet.