For omlag 14 dager siden brygget jeg en Engelsk ale med med Wyeast 1099 Whitbread. Jeg brukte to pakker og lagde 1,5 liter starter på en 25 liters batch (ihht til MrMalty).
Når jeg flasket tok jeg vare på omlag 4dl av slurryen. Denne har siden stått i kjølerommet. Jeg ga den en halv teskje farin for en uke siden, slik at den skulle ha noe å kose seg med i helga
Jeg ønsker å bruke denne gjæra på en ny ale som jeg trolig brygger i løpet av påska. Spørsmålet er da: Hvordan går jeg fram, hvordan vasker jeg gjæra og hvordan beregner jeg riktig gjærmengde?
Når jeg flasket tok jeg vare på omlag 4dl av slurryen. Denne har siden stått i kjølerommet. Jeg ga den en halv teskje farin for en uke siden, slik at den skulle ha noe å kose seg med i helga
Jeg ønsker å bruke denne gjæra på en ny ale som jeg trolig brygger i løpet av påska. Spørsmålet er da: Hvordan går jeg fram, hvordan vasker jeg gjæra og hvordan beregner jeg riktig gjærmengde?