glass "tank" carboy

EndreS

Norbrygg-medlem
Har sett en del videoer om all-grain brygging og neste alle amerikanerne tapper ølet over på glass "dunker" etter den første gjæringen. Hvorfor? og hvorfor er det så lite brukt her i norge?

Endre
 
Den viktigste grunnen til at det er så uvanlig i Norge, er nok år det er helt bortkastet bruk av tid og energi. Dessuten har vi ikke hatt noen mye brukte bryggebøker i Norge som har spredd vranglæren om at dette er fornuftig.

Ølet bør få være i kontakt med gjæren inntil gjæringa er helt ferdig. Å fjerne ølet fra gjærkaka øker sannsynligheta for å få diacetyl og acetaldehyd, i tillegg til at mer håndtering gjør det lettere å få infeksjon. Kort og greit, det er ingen grunn til å bytte gjæringskar på et øl som der det ikke er fare for autolyse, for eksempel ved langvarig lagring med eik eller frukt.
 
Hvordan er dette om man får med en del cold-break/trub og humlerester opp i gjæringskaret? Kan dette være med på å lage dårlig smak?
 
Tilbake
Topp