1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Glemte appelsinskall og coriander I wit

En tråd i 'Brygging' startet av Geir Ove, 14 Aug 2011.

  1. Geir Ove

    Geir Ove
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Brygget i går kveld og glemte appelsinskall og koriander tilsetningen. Noen som har kokt dette i vann i ettertid for så og tilsette det i gjæringsfatet? Burde vel gå bra det?
     
  2. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg forsøkte dette en gang, men synes ikke krydderet kom frem. Hvis du bruker witgjær, kan du også heve gjæringstemperaturen noen grader, som også vil kunne gi fint krydderpreg (gjort i blant annet Nøgne Ø Blonde og Saison).
     
  3. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eventuelt kan du "tørrkrydre" litt. Kok lit gas og legg krydrene i en liten pose av dette. Hiv det i ølet etter stormgjæringen har gitt segog la detligge en tid. Ta noen smaksprøver underveis for å sjekke effekten.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. Geir Ove

    Geir Ove
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Takk for hjelpen.
     

Del denne siden