Glemte gjærnæring (White labs) og klaringsmidde (Whirlefloc) som jeg normalt tilsetter 15 min. igjen av koketiden. Vørteren er nå satt til gjæring. Kan dette tilsette nå (nettopp satt til gjæring) eller er "toget gått".
Har aldri brygget uten, så lurer på om det er et must.
Hvis du er kjapp, kan du sikkert godt tilsette gjærnæringen. Den skal vel koke 10 minutter først. Du kan sikkert røre inn litt ekstra luft med det samme - hvis du ikke bruker oxygen, da. Da gir det vel ingen mening.
Jewg vil tro at whirlflocktoget har gått nå - men kan ikke si at jeg vet det.
I gode gjærnæringer er det sink, som det kan være for lite av i vørteren. Gjærnæringer for vin (eller sats) er det lite eller ikke noe poeng å bruke i øl.
@gustavf, ser at Lallemand skriver at Servomyces D50 innholder 50,00-55,000ppm pr gram. Tallet sier meg lite men antar det er bra da mange skryter av denne. Finner ikke noe tilsvarende for Wln 1000.
Er det noe zink av betydning i denne eller er den lite egnet til øl?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.