Glemte ilegg av bitterhumle i en Brown Ale

Skulle oppi med 17g Magnum ved kokestart og presterte å glemme det!
Kom på det etter 50 min kok.
Kan jeg nå legge Magnum oppi og koke den i ca 60 min og justere avdampingen med vann for å oppnå rett antall liter?
 
Ja, men om du har tilsett annen humle i løpet av de siste 50 minuttene må du ta hensyn til det, de vil da få svært lang koketid
 
Ok da går det fint. Den lange koketiden gir deg kanskje noe smak fra maillard-reaksjoner, men i en Brown Ale gjør det neppe noe og kan forsåvidt være et lite pluss om noe. U

Du bør forresten justere deg inn til riktig pre-boil gravity nå siden den påvirker humleutbyttet en del. Dvs nå som du har i bitterhumlen tilsetter du det vannet som har dampet bort den timen du har kokt uten humle.
 
Tilbake
Topp