Uff da,
er jo ikke helt lett og huske alt første gang man brygger.
Brygget det første brygget på Grainfather for 3 dager siden. Det gikk egentlig kjempebra, selvom det tok litt tid. (Brukte lang tid på og komme opp i kok syntes jeg, men har ikke så mye erfaring og sammenligne med).
Uansett ble jeg jo ferdig og vørteren ble pumpet over i gjæringsbøtta, gjæren ble rehydrert og helt over i bøtten før den ble satt i kjelleren.
Etter en dag var det god aktivitet syntes jeg, ploppet i alle fall en god del. Men på andre dagen var det mere stille, det var her jeg kom på at jeg skulle ra ristet oxygen i vørteren.
Det er fortsatt litt aktivitet, og jeg tenkte bare la den stå og håpe på det beste.
Eller er det lurt og gjøre noe nå? Er det noe og gjøre og i såfall hva?
Jeg håper ikke det tar mer en 14 dager og gjære ut for da skal vi på 3 ukers ferie.
/jeppe
Sent from my iPhone using Tapatalk
er jo ikke helt lett og huske alt første gang man brygger.
Brygget det første brygget på Grainfather for 3 dager siden. Det gikk egentlig kjempebra, selvom det tok litt tid. (Brukte lang tid på og komme opp i kok syntes jeg, men har ikke så mye erfaring og sammenligne med).
Uansett ble jeg jo ferdig og vørteren ble pumpet over i gjæringsbøtta, gjæren ble rehydrert og helt over i bøtten før den ble satt i kjelleren.
Etter en dag var det god aktivitet syntes jeg, ploppet i alle fall en god del. Men på andre dagen var det mere stille, det var her jeg kom på at jeg skulle ra ristet oxygen i vørteren.
Det er fortsatt litt aktivitet, og jeg tenkte bare la den stå og håpe på det beste.
Eller er det lurt og gjøre noe nå? Er det noe og gjøre og i såfall hva?
Jeg håper ikke det tar mer en 14 dager og gjære ut for da skal vi på 3 ukers ferie.
/jeppe
Sent from my iPhone using Tapatalk