Nyregistrert bruker hilser godtfolket på disse sidene og slenger inn et spørsmål før førstegangsbrygging (av øl). Jeg har bare laget mjød før, og har derfor spørsmål om oppskrift. Jeg kjøpte tre kilo malt, slik at jeg kan lage en liten porsjon for å se hva det blir til. Av maltsorter ble det 2kg Maris Otter Pale ale malt og 1kg sjokolademalt, begge fra Thomas Fawcett. Jeg kjøpte også 100g Fuggles humle (blomst), og White Labs London Alegjær. Jeg har tenkt å kjøre med fem liter i første omgang.
Oppskrift (som et utgangspunkt):
1kg Pale ale malt,
100g sjokolademalt,
20 -25g humle.
Tenkte å tilsette omlag halvparten av humlen ved kokingens start og halvparten 15-10 før kokingens slutt. Kanskje vil jeg slenge med noen einerbær og.
Jeg er veldig interessert i få høre hva ekspertisen mener om oppskriften, men dette er tross alt et førstegangsbrygg, så så veldig farlig er det ikke om ikke alt blir riktig. Jeg trenger et referansebrygg, rett og slett. På forhånd takk for svar, og gjerne synsing angående hva slags brygg dette vil bli om jeg følger oppskriften.
Oppskrift (som et utgangspunkt):
1kg Pale ale malt,
100g sjokolademalt,
20 -25g humle.
Tenkte å tilsette omlag halvparten av humlen ved kokingens start og halvparten 15-10 før kokingens slutt. Kanskje vil jeg slenge med noen einerbær og.
Jeg er veldig interessert i få høre hva ekspertisen mener om oppskriften, men dette er tross alt et førstegangsbrygg, så så veldig farlig er det ikke om ikke alt blir riktig. Jeg trenger et referansebrygg, rett og slett. På forhånd takk for svar, og gjerne synsing angående hva slags brygg dette vil bli om jeg følger oppskriften.