1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Torsdag 3. desember vil forumet være utilgjengelig fra ca 17:30 og ut kvelden. Når forumet kommer tilbake vil det være med nytt utseende.
  Fjern notisen

Gose - ny typedefinisjon på høring

En tråd i 'Styret informerer' startet av Owe, 14 Nov 2017.

 1. Owe

  Owe
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Sandefjord
  Dommerkomiteen jobber med å ferdigstille en typedefinisjon for Gose, og vi vil gjerne ha inspill til den. Kommentarer og forslag til eksempeløl taes imot med takk. Frist for å kommentere er 1. desember.

  *********
  Gose

  Et lyst og forfriskende hveteøl fra Tyskland med en syrlig og salt karakter. Merk at ølet skal ha en ren sylighet uten trekk som jord, stall og andre typiske bretanomycerskarakterer i aroma eller smak. Mange kommersielle eksempel er tilsatt frukt eller bær, men det faller utenfor denne definisjonen. Gose med frukt og bær tilsatt skal meldes på i kategori 13A.

  OG 1.036 - 1.048
  FG 1.006 - 1.010
  Vol% 4.0 - 5.0
  IBU 5 - 12
  EBC 6 - 10

  Aroma: Svak til middels maltaroma med karakter av loff. Ingen humlearoma. Fruktig, syrlig lukt som kan minne som sitrusfrukt. Steinfruktaroma kan også forekomme. Svak til middels karakter av koriander.

  Farge/utseende: Halmgul til lys gyllen, med moderat til kraftig lyst skum. Svak til kraftig disig.

  Smak: Svak til moderat loffaktig maltsmak. Fraværende til svakt bitter, uten humlesmak. Svak til moderat karakter av fruktestere, spesielt av steinfrukt og sitrus. Svak til moderat syrlig, hvor syren balanserer malten. Knapt merkbar til moderat saltsmak. Syrlig ettersmak.

  Kropp: Medium kropp. Høyt kullsyrenivå.

  Eksempler:

  Bayerischer Bahnhof Leipziger Gose, Haandbryggeriet Drofn Gose, Westbrook Gose, Brekeriet Beer, Hartmannsdorf Original Ritterguts Gose (skjemmet av og til av mye DMS - det er ikke en del av stilen)

  *********

  Lars-Erik
  På veiene av domkom

  Edit - 2017.11.22 Justerte maks OG
   
  #1 Owe, 14 Nov 2017
  Sist redigert: 22 Nov 2017
  Staro liker dette.

Del denne siden