Hei.
Jeg og en annen hjemmebrygger var på en langre skogtur i dag. Mann går jo og ser seg rundt på all verdens greier og min venn har for lengst bestemt seg for å brygge en Pale Ale med lite humle og bruke en hel del gjøksyre.
Vi har lenge diskutert muligheten for å bruke friske granskudd i øl. Nå er det jo rikelig med dette i enhver skog. Vi gikk igrunn og gumla på gran både her og der og fant ut at det var veldig stor forskjell på dette. Plutselig fant vi et godt voksent tre med kraftige skudd som smakte veldig friskt syrlig og godt. Vi hadde hatt nistepause for et par kilometer siden så vi fylte brødposen godt og vel halvveis. Når jeg kom hjem stappet jeg dette rett i fryseren.
Jeg ser for meg en enkel Pale Ale oppskrift med en litt nøytral lett humle, granskudd og einebær. Granskudd og bær på rundt 10-15 min. kok.
Er det noen som har erfaring med dette og eventuellt kan komme med innspill på dosering av skudd og bær? Tar også gjærne innspill for gjøksyren.
Sabeltann
Jeg og en annen hjemmebrygger var på en langre skogtur i dag. Mann går jo og ser seg rundt på all verdens greier og min venn har for lengst bestemt seg for å brygge en Pale Ale med lite humle og bruke en hel del gjøksyre.
Vi har lenge diskutert muligheten for å bruke friske granskudd i øl. Nå er det jo rikelig med dette i enhver skog. Vi gikk igrunn og gumla på gran både her og der og fant ut at det var veldig stor forskjell på dette. Plutselig fant vi et godt voksent tre med kraftige skudd som smakte veldig friskt syrlig og godt. Vi hadde hatt nistepause for et par kilometer siden så vi fylte brødposen godt og vel halvveis. Når jeg kom hjem stappet jeg dette rett i fryseren.
Jeg ser for meg en enkel Pale Ale oppskrift med en litt nøytral lett humle, granskudd og einebær. Granskudd og bær på rundt 10-15 min. kok.
Er det noen som har erfaring med dette og eventuellt kan komme med innspill på dosering av skudd og bær? Tar også gjærne innspill for gjøksyren.
Sabeltann