Gravity-måling ved andre temperaturer.

En OG-måling gjøres ved 20 grader ettersom ølets temperatur forandrer målingen, dersom jeg f.eks skulle foreta en gravity-måling rett etter en mesk på 67 grader, hvordan skal denne justeres for å tilsvare måling på 20 grader?
 
Slå opp i boka "moderne hjemmebrygging" på side xxx  :D (husker ikke side, men det står der)

Det finnes som sagt tabeller på dette, feks i bryggeprogrammen (vet at Beersmith har det i hvertfall)

Mvh
Børge
 
Denne karen http://www.grimmysbeer.com/ har masse ølmatematikk :)

For temperaturer i °F er altså likningen for korreksjonen som skal legges til:

(1.313454-0.132674 x T1 + 0.002057793 x T1 ^2-0.000002627634 x T1^3) / (1000)

For å regne om fra °C til  °F:

Tf = (9/5)*Tc+32
 
ifølge brewmath vill en måling ved 67 grader og OG=1050 tillsvare 1069 ved 20 grader.
dette som et eksempel....
 
Tilbake
Topp