1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Grums innside glass ved ferdig karbonering

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av KES, 20 Apr 2017.

  1. KES

    KES
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei

    Vår aller første batch er ferdig karbonert. Oppdaget da at det har lagt seg noen partikler oppover innsiden av glasset. Er dette normalt? Er så redd for bakterieflora:)
    Prøvde å legge til et bilde.
     

    Vedlagte filer:

  2. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den så faktisk litt snodig ut. Dette er kanskje et dumt spørsmål, men har flaskene liggi eller stått?

    Ellers er det jo helt vanlig med litt bunnfall. Sett den kaldt etter ferdig karbonering så vil det legge seg pent på bunnen.
     
    Fystro BryggeCompagnie liker dette.
  3. Fystro BryggeCompagnie

    Fystro BryggeCompagnie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mjøsa
    snakker om en sak som er tørrhumlet ? En IPA på ekstrakt feks ?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  4. KES

    KES
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Flaskene har stått ved karbonering. Det er en IPA. Det er ikke ekstrakt, men den ble tørrhumlet med 50g cascade.
    Har satt den kaldt nå. Får håpe det faller til bunn ja:)
     
  5. Fystro BryggeCompagnie

    Fystro BryggeCompagnie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mjøsa
    Har selv hatt trub og humlerester på IPA jeg synes ligner på dette. Altså ingen infeksjon. Er dette en infeksjon så er det så tydelig at jekker du ei flaske så lukter/smaker det fis og sur edder og galle på et nivå som gjør at du skjønner det et noe riv ruskende galt...er dette infeksjon er den nemlig realt alvorlig.. (kraftig)

    Tipper det må stå kaldt for å feste seg litt.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  6. KES

    KES
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skjønner.Det høres betryggende ut:)
    Hvor lenge vil du anbefale en slik øl å stå kaldt før den er klar?
     
  7. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tja, hvor mye veier en fisk? IPA jeg brygger er knall etter en måned, på topp rundt seks uker. Men det er jo veldig subjektivt. :)
     
  8. KES

    KES
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Såpass:) Ja vi får bare se. Mange takk for hjelpen.
     
  9. Tommyhf

    Tommyhf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bodø
    Jeg har lenge bare skylt flaskene med varmt vann etter bruk og begynte etterhvert å få lignende prikker med gjær på sidene av flaska.
    Etter jeg begynte med flaskebørste montert på drill forsvant det.
     
  10. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Flaskebørste - check.

    Drill?!!
     
  11. Tommyhf

    Tommyhf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bodø
    Jeg kappa håndtaket på flaskebørsten sånn at jeg kunne feste den i chucken på skrumaskinen. Flaskevasking blir litt mer gøy med skrumaskin :cool:
     

Del denne siden