Hei
Jeg holder på med min aller første lager Nettopp satt gjærstarter og planer å brygge på lørdag. Jeg var i litt tysk lager ånd når jeg planla brygget og handlet inn tysk lys pilsnermalt og tysk lys munich. Handlet også inn hallertau mittlefruh og hersbrucker jeg planlegger som bitter og aroma. Ville egentlig gå for wlp833 german bock, men de hadde bare inne med dårlig dato på bryggselv kristiansand desverre, så jeg gikk for wyeast 2042 Danish Lager.
Planlegger sånn ca følgene:
95% pilsner
5% lys munich
meskes på 65 grader 75 min.
Kokes 90 minutter selvsagt
mittlefruh på 60 min (til 21 IBU)
hersbrucker på 15 min (til 6 IBU)
OG på 1.046
Dekantert starter av 2042 og gjæres på 8-9 grader (har stc-1000)
Jeg lurer litt på om det blir veldig feil med disse tyske humlene her? Jeg har forstått at denne gjæren jeg har handlet inn gir et veldig krispt øl som lar humlen komme frem. Jeg håper jeg får noe maltsødme, men blir disse humlene helt feil? Tenker på om jeg vil kunne få en "parafyrmert" smakt og aroma?
Hadde satt stor pris på svar da det er det første lagerølet og jeg ønsker å få et godt resultat.
Jeg holder på med min aller første lager Nettopp satt gjærstarter og planer å brygge på lørdag. Jeg var i litt tysk lager ånd når jeg planla brygget og handlet inn tysk lys pilsnermalt og tysk lys munich. Handlet også inn hallertau mittlefruh og hersbrucker jeg planlegger som bitter og aroma. Ville egentlig gå for wlp833 german bock, men de hadde bare inne med dårlig dato på bryggselv kristiansand desverre, så jeg gikk for wyeast 2042 Danish Lager.
Planlegger sånn ca følgene:
95% pilsner
5% lys munich
meskes på 65 grader 75 min.
Kokes 90 minutter selvsagt
mittlefruh på 60 min (til 21 IBU)
hersbrucker på 15 min (til 6 IBU)
OG på 1.046
Dekantert starter av 2042 og gjæres på 8-9 grader (har stc-1000)
Jeg lurer litt på om det blir veldig feil med disse tyske humlene her? Jeg har forstått at denne gjæren jeg har handlet inn gir et veldig krispt øl som lar humlen komme frem. Jeg håper jeg får noe maltsødme, men blir disse humlene helt feil? Tenker på om jeg vil kunne få en "parafyrmert" smakt og aroma?
Hadde satt stor pris på svar da det er det første lagerølet og jeg ønsker å få et godt resultat.