Kunne sikkert bli bra med IBU på ca 100 også, men dette er min første baby (første egenkomponerte), og da vil jeg gjerne få det resultatet som jeg planla. Om jeg finner IBU-en litt svak på i underkant av 50, hvilket denne er, vil jeg endre på oppskriften etterhvert.
Her er den, om du har kommentarer er jeg veldig lysten på å høre dem. Ettersom dette er første egenlagde så betyr det jo at jeg er fersk i gamet og ønsker korrekser. Er humlevalget ok forresten? Plasser under koking jeg burde ha tilsatt i stedet for det jeg har gjort?
Ble ca 21,6 liter til gjæring med OG på ca 1065
AkkaIpa - English IPA
by
Akkamannen on 12/11/2015
Fermentables
% kg fermentable ppg L usage
79% 5 Pale Ale - DE 39 2° Mash
8% 0.5 Vienna - DE 37 4° Mash
5% 0.3 Cara 45L - BE 34 45° Mash
5% 0.3 Munich Light - DE 37 6° Mash
3% 0.2 CaraAroma - DE 35 130° Mash
6.3 kg
Hops
g variety type usage time AA IBU
30 Columbus Pellet Boil 60 minutes 15.0 42.3
10 Centennial Pellet Boil 15 minutes 10.5 4.9
10 Centennial Pellet Boil 5 minutes 10.5 2.0
20 Cascade Pellet Boil 0 minutes 5.8 0.0
7 g IBUs calculated using the Tinseth formula
Yeast
name attenuation
Fermentis Safale US-05 81%
Other Stuff
amount unit name usage
0.3 each Protafloc Boil
0.003 kg Yeast Nutrient Boil
Mash Steps
No Mash Steps in this Recipe
Special Instructions
This recipe does not have any special instructions.
Batch Size 24.00 Liters
Boil Size 27.00 Liters @ 60 min
OG 1.063
FG 1.012
Color 11.2° SRM
Efficiency 75%
Bitterness 49.2 IBU (tinseth)
BG:GU 0.78
Alcohol 6.6% ABV
Calories 211 per 12oz