Gahr skrev:Ja, i alle fall så lenge ølet var i likevekt vil det gå bra.
Skare skrev:
Torvald skrev:Nok eit begynnerspørsmål på dette feltet .
Finst det ein tabell som viser kor mange volumer CO₂ dei forskjellige øltypene skal ha når det skal serverast med handpumpe. Hvis ikkje det finst, kor mange volum CO₂ karbonerer dykk for eks. pale ales(inkl. bitters), stouts, brown og mild med?
GeirangerØL skrev:Kommer ikke det an på hvilken temperatur det er på fatet? eller om ølet går gjennom kjøler?
Kittelsen skrev:Hvor bestiller dere fatene fra?
Kunne vært morsomt å laget noe cask øl til en spesiell anledning hvor det er stor mulighet for å ta knekken på heile greia i løpet av noen få dager.
tenker da på å bruke gravity til å tappe ølet å ikke nødvendigvis pumpe.
Kittelsen skrev:Hvor bestiller dere fatene fra?
Kunne vært morsomt å laget noe cask øl til en spesiell anledning hvor det er stor mulighet for å ta knekken på heile greia i løpet av noen få dager.
tenker da på å bruke gravity til å tappe ølet å ikke nødvendigvis pumpe.
Gahr skrev:Hvis du ikke har cask breather og CO₂ vil du måtte drikke ølet opp i løpet av et par dager, ellers blir det ødelagt av luft.
Gahr skrev:Høvdingen, ja... Det hadde vært kult å ha en pin (selv om det ikke egentlig er noen som helst vits når man har Corneliusfat og håndpumpe). Interessert i å dele frakt på en bestilling, Torvald? Hvis prisen på fatet ikke er for ille, da.
Kittelsen skrev:Da har jeg sendt en forespørsel til Hereford casks på om de vil sende 4,5gal pin til Norge? De reklamerer jo på siden sin at ingen ordre er for liten å ingen for stor ;D.
Så da er det bare å vente å sen. Hadde vært stas å severe cask ale i lystig lag feks i årets grillfest i gata.