Smakte på juleølet i dag som skal flaskes på søndag etter 2 uker primærgjæring og 1 uke sekundærgjaæring på ny dunk. Ølet er klart og lekkert med en nydelig duft, men smaker nesten som Fernet Branca.
Det holder ca 8% etter FG på 1.006 og og lukter ganske "belgisk", men det har nesten ingen sødme og en ganske emmen bitterhet som gjør at det minner lite om øl. Jeg har noen teorier om hvorfor og lurer på om noen kan hjelpe meg litt:
Batchstørrelse: 20 L
Før vi stakk om til sekundær smakte dette også bittert, men da var jeg ikke bekymret og tenkte at dette runder seg nok etterhvert. Nå tenker jeg at dette må vi bare kaste, eventuelt forsøke å redde med litt laktose for å balansere det med mer sødme.
EDIT: Dere skal få oppskriften: http://www.brewtoad.com/recipes/jahres-julebonus og bryggeloggen: http://www.brewtoad.com/recipes/jahres-julebonus/brew-logs/104092
Hva tror dere?
Det holder ca 8% etter FG på 1.006 og og lukter ganske "belgisk", men det har nesten ingen sødme og en ganske emmen bitterhet som gjør at det minner lite om øl. Jeg har noen teorier om hvorfor og lurer på om noen kan hjelpe meg litt:
Batchstørrelse: 20 L
- Totalt 140g humle
- 40g Tettnager ved 90 min
- 20g Sladek ved 60 min
- 5 brukne nellikspiker ved 5 min
- 30 gram tørket appelsinskall ved 30 minutter
- Forsøk på decoction gikk for sakte
Før vi stakk om til sekundær smakte dette også bittert, men da var jeg ikke bekymret og tenkte at dette runder seg nok etterhvert. Nå tenker jeg at dette må vi bare kaste, eventuelt forsøke å redde med litt laktose for å balansere det med mer sødme.
EDIT: Dere skal få oppskriften: http://www.brewtoad.com/recipes/jahres-julebonus og bryggeloggen: http://www.brewtoad.com/recipes/jahres-julebonus/brew-logs/104092
Hva tror dere?