Hei, n00b her!.
jeg brygget en weissbier (25liter) fra olbrygging.no på lørdag. Brukte min nyinnkjøpte BB30 og dette er mitt første brygg noensinne!.
Det ploppet kraftig i gjærlåsen samme kveld, men har nå stoppet helt opp, vannet beveger seg ikke en gang i gjærlåsen.
Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke med 20 min proteinpause på 53grader og 60 min på 65 grader. Vørteren står på et temperaturregulert rom på 20 grader (det har vært stibilt på +/- 0.4 grader)
Det fulgte med en WB 06 gjærpakke som ble benyttet.
Jeg har ikke turt å åpne gjæringskaret i frykt for å introdusere en infeksjon (tenker at det ikke er noe poeng å utfordre sjebnen mer enn nødvendig)
Har to spørsmål:
Føler at jeg fikk litt dårlig utnyttelsesgrad med dette brygget, jeg brukte totalt 30 liter rent vann men fikk bare 20 liter i gjæringskaret, og jeg ser nå at i bunn av karet er det ca 5 liter med "grums". dvs at jeg sitter igjen med 15 liter øl, er dette normalt?
Ang gjæringen: Hva gjør jeg nå? Skal jeg la den stå en uke til før jeg stikker om og tapper over til fat eller er det lurt å begynne å måle SG med en gang?
jeg brygget en weissbier (25liter) fra olbrygging.no på lørdag. Brukte min nyinnkjøpte BB30 og dette er mitt første brygg noensinne!.
Det ploppet kraftig i gjærlåsen samme kveld, men har nå stoppet helt opp, vannet beveger seg ikke en gang i gjærlåsen.
Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke med 20 min proteinpause på 53grader og 60 min på 65 grader. Vørteren står på et temperaturregulert rom på 20 grader (det har vært stibilt på +/- 0.4 grader)
Det fulgte med en WB 06 gjærpakke som ble benyttet.
Jeg har ikke turt å åpne gjæringskaret i frykt for å introdusere en infeksjon (tenker at det ikke er noe poeng å utfordre sjebnen mer enn nødvendig)
Har to spørsmål:
Føler at jeg fikk litt dårlig utnyttelsesgrad med dette brygget, jeg brukte totalt 30 liter rent vann men fikk bare 20 liter i gjæringskaret, og jeg ser nå at i bunn av karet er det ca 5 liter med "grums". dvs at jeg sitter igjen med 15 liter øl, er dette normalt?
Ang gjæringen: Hva gjør jeg nå? Skal jeg la den stå en uke til før jeg stikker om og tapper over til fat eller er det lurt å begynne å måle SG med en gang?