Skal brygge en havrestaut igjen siden den forige absolutt ga mersmak. Spørsmålet er om man bør/må riste vanlige havregryn i stekeovn først? Gjorde det forige gang men har det noe å si på utbytte eller smak?
Du kan godt bruke havregryn (gjerne lettkokte) rett i mesken, mens å riste det lett i ovnen skal kunne gi noe havrekjekssmak, som jo kan være godt i dette ølet.
Jeg pleier å riste de gyllenbrune ei uke eller to før brygging, og så la de stå og lufte vekk noe av den brente lukta. Så har jeg også i forbifarten hørt noe om at en ikke bør bruke lettkokte, men vanlige havregryn? Jeg bruker lettkokte, men er det noen som vet noe mer om dette?
Mener jeg har lest en plass at de er varmebehandlet fra før og ikke trenger ristes. Sist brukte jeg vel halvtomhalvt med små og store og det ga i alle fall en god smak på stauten. Brukte da 31% havre og gjør det nok igjen!
Mener jeg har lest en plass at de er varmebehandlet fra før og ikke trenger ristes. Sist brukte jeg vel halvtomhalvt med små og store og det ga i alle fall en god smak på stauten. Brukte da 31% havre og gjør det nok igjen!
Skal brygge en havrestaut igjen siden den forige absolutt ga mersmak. Spørsmålet er om man bør/må riste vanlige havregryn i stekeovn først? Gjorde det forige gang men har det noe å si på utbytte eller smak?
Hei, ble nyskjerig på dette med havregryn. Viste ikke at dedt kunne brukes, hmm.. Du deler vel ikke oppskriften på det ølet du brygget?? :angel: :angel: Hadde vært artig å prøvd
Kan vel dele den må skjønne, her er det jeg brukte til 65 liter til kok og 56 liter etter 60 min koking. 80 gr Nortern Brewer 11,2% kokes 60 min og 50 gr East Kent Golding 4,9% kokes i 15 min. Brukte Danstar Nottingham tørrgjær og gjæringstemperatur 19 grader i 14 dg.
Mener jeg har lest en plass at de er varmebehandlet fra før og ikke trenger ristes. Sist brukte jeg vel halvtomhalvt med små og store og det ga i alle fall en god smak på stauten. Brukte da 31% havre og gjør det nok igjen!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.