Hei!
Eg har høyrt mykje om at havregryn er ein god måte å modifisere eit ølsett på. Så eg tenkte å setta ein stout med rista havregryn.
Dette er planen no:
-Muntons Irish style stout 1,5kg
-0,5 kg dark spraymalt
-0,5 kg sukker
-0,5 kg rista havregryn som eg tenkte å meske i 2,5 L vatn før eg tillsetter dei andre ingrediensene og koker det sammen.
-1ss med pulverkaffi
ølsettet skal tilslutt bli 23 liter vørter
Kva type havregryn bør eg bruke og har havregryn noko innvirkning på sukkernivået i vørteren vis eg mesker havregrynet?
Håper dere kommer med tips og kommentarer.
Eg har høyrt mykje om at havregryn er ein god måte å modifisere eit ølsett på. Så eg tenkte å setta ein stout med rista havregryn.
Dette er planen no:
-Muntons Irish style stout 1,5kg
-0,5 kg dark spraymalt
-0,5 kg sukker
-0,5 kg rista havregryn som eg tenkte å meske i 2,5 L vatn før eg tillsetter dei andre ingrediensene og koker det sammen.
-1ss med pulverkaffi
ølsettet skal tilslutt bli 23 liter vørter
Kva type havregryn bør eg bruke og har havregryn noko innvirkning på sukkernivået i vørteren vis eg mesker havregrynet?
Håper dere kommer med tips og kommentarer.