Hefeweizen med amerikansk C-humle

Dere trenger da ikke så mye humle på 10min folkens. Sen humle er nøkkelen til både mye smak og aroma. Hop Stand på 80 grader funker også. 10min humle vil gi bitterhet, og det vil vi ikke ha for mye av i en hveteøl.

Vil være så freidig å si at 10 minutter går under "sen humle". Har stort sett humlet på 60, 10 og 1 når jeg har brygget pale ale og IPA og det har gitt meg noen solide smaksbomber. Tørr også selvsagt. Ja, det gir bitterhet. Alle humletilsetinger gir bitterhet. Jeg har laget IPA med kun en humletilseting også hvor all bitterhet kom fra en tilsetning på flame out. BU:GU på oppskriften her er forøvrig nøyaktig lik som den du selv linket til ser jeg ;)

Editert skriveleif.
 
Satte denne i går:
3200g hvete
2200g pils
400g munich
200g cara II
100g cara III

samme malt som Paulaner-kopi funnet i forumet - for øvrig en meget bra klone.

60min: 25 g cascade
5 min: 20 g + 20 g cascade og citra
1 min: 20 g + 20 g cascade og citra

Tørrhumles etterhvert med 35 g + 35 g cascade og citra.

WLP380
 
Tilbake
Topp