Marius K.
Norbrygg-medlem
Jeg tenkte jeg skulle gå i gang med å brygge en Hefeweizen og har i den anledning noe spørsmål.
Gjær:
Jeg ser WLP300 Hefeweizen går igjen. Jeg har tolket det dithen at det er samme gjærstamme som Wyeast 3068 Weihenstephan Wheat? Det er med andre ord ett fett hvilke av det to jeg velger? Begge er tilgjengelige i stortimentet på den lokale bryggesjappa.
Er det eventuelt noen annen gjær dere har god erfaring med til en Hefeweizen? Eventuelt pro/cons sammenlignet med WLP300.
Oksygenering
Jeg har nettopp begynt med ren oksygen og har forstått det slik at 1 liter per minutt, i ett minutt, er tilstrekkelig for en normal ale. Skal jeg ta utgangspunkt i dette også for en Hefeweizen? Eller skulle det at jeg tenker gjære denne på 17 grader tilsi mer oksygen? Eventuelt hvor mye?
Vannjustering
Det har jeg forsåvidt spurt om i tråden om vannjustering, så kan godt være det dukker opp et godt svar der, men slenger det likevel på. Justerer man Hefeweizen på samme måte som Wit i tabellen til Gahr?
Gjær:
Jeg ser WLP300 Hefeweizen går igjen. Jeg har tolket det dithen at det er samme gjærstamme som Wyeast 3068 Weihenstephan Wheat? Det er med andre ord ett fett hvilke av det to jeg velger? Begge er tilgjengelige i stortimentet på den lokale bryggesjappa.
Er det eventuelt noen annen gjær dere har god erfaring med til en Hefeweizen? Eventuelt pro/cons sammenlignet med WLP300.
Oksygenering
Jeg har nettopp begynt med ren oksygen og har forstått det slik at 1 liter per minutt, i ett minutt, er tilstrekkelig for en normal ale. Skal jeg ta utgangspunkt i dette også for en Hefeweizen? Eller skulle det at jeg tenker gjære denne på 17 grader tilsi mer oksygen? Eventuelt hvor mye?
Vannjustering
Det har jeg forsåvidt spurt om i tråden om vannjustering, så kan godt være det dukker opp et godt svar der, men slenger det likevel på. Justerer man Hefeweizen på samme måte som Wit i tabellen til Gahr?