Hei!
Amberalen (julealen) vi lagde som har stått på flaske en uke nå har omtrent ikke karbondioksid..Finnes det noen quick fix?
Vi glemte oss og tilsatte først sukkerlake etter at vi hadde tappa over kanskje halvparten av ølen fra gjæringskaret til en annen dunk for å få av sediment og (ironisk nok) kunne tilsette sukkerlake i bunnen så det blander seg bra..Vi tilsatte nok sukker til å få rundt 1.9-2 desired volumes co2 (ifølge denne http://kotmf.com/tools/prime.php). De to flaskene jeg har testa har variert mellom så godt som ingen co2 og litt (men fortsatt for lite), så jeg tenker at sukkeret kanskje kan ha blanda seg ujevnt ut.
Gjæringskaret sto på rundt 17-18 grader, så gjærkaka i bunnen var veldig fast. I tillegg var dunken veldig full så det så ut som om noe gjær hadde blitt sittende igjen i lokket. Derfor kom det ekstremt lite gjær/sediment med i dunken vi flaska fra. Kan det være at det rett og slett kom med for lite gjær med til å få karbonert flaskene?
Kunne det funka å putte karboneringsdrops i flaskene, sette på ny kork og vente i noen dager til?
Takker for all eventuel hjelp og god jul!
Amberalen (julealen) vi lagde som har stått på flaske en uke nå har omtrent ikke karbondioksid..Finnes det noen quick fix?
Vi glemte oss og tilsatte først sukkerlake etter at vi hadde tappa over kanskje halvparten av ølen fra gjæringskaret til en annen dunk for å få av sediment og (ironisk nok) kunne tilsette sukkerlake i bunnen så det blander seg bra..Vi tilsatte nok sukker til å få rundt 1.9-2 desired volumes co2 (ifølge denne http://kotmf.com/tools/prime.php). De to flaskene jeg har testa har variert mellom så godt som ingen co2 og litt (men fortsatt for lite), så jeg tenker at sukkeret kanskje kan ha blanda seg ujevnt ut.
Gjæringskaret sto på rundt 17-18 grader, så gjærkaka i bunnen var veldig fast. I tillegg var dunken veldig full så det så ut som om noe gjær hadde blitt sittende igjen i lokket. Derfor kom det ekstremt lite gjær/sediment med i dunken vi flaska fra. Kan det være at det rett og slett kom med for lite gjær med til å få karbonert flaskene?
Kunne det funka å putte karboneringsdrops i flaskene, sette på ny kork og vente i noen dager til?
Takker for all eventuel hjelp og god jul!