Satt for 14 dager siden mitt første juleøl. OG var 1.067 og gjæret 22l med 2pk rehydrert S-04
Tror den dårlige utgjæringen skyldes først og fremst for høy mesketemperatur. Startet med ca 70grader men fikk fort justert ned til 68grader med å tilsette kaldt vann. Skulle helst vært enda lavere men tok sjansen på 68 da kjøleboks nå var smekk full. Mengde spesialmalt er også stor 37%.
Målte SG etter 4 dager og den var allerede da på 1.031. Luftet vørter godt med at den plasket godt ned i gjæringskaret og vispet grundig med malingsblander og batteridrill. Gjæring har foregått i stc-styrt kjøleskap på 18 grader (justert til 20 etter stormgjæring)
Etter hva jeg har skjønt så er det kanskje lite håp om at det er noe mer gjærbart sukker igjen? eller er det en ide å tilsette mer gjær nå? Lurer også på om det kan være en ide å tilsette sukkerlake for å øke ABV for å kanskje balansere ut ølet mere siden sukkeret gjærer ut 100%?
Tips og råd mottas med stor takknemlighet da det brått bidrar til å redde jula!!
Tror den dårlige utgjæringen skyldes først og fremst for høy mesketemperatur. Startet med ca 70grader men fikk fort justert ned til 68grader med å tilsette kaldt vann. Skulle helst vært enda lavere men tok sjansen på 68 da kjøleboks nå var smekk full. Mengde spesialmalt er også stor 37%.
Målte SG etter 4 dager og den var allerede da på 1.031. Luftet vørter godt med at den plasket godt ned i gjæringskaret og vispet grundig med malingsblander og batteridrill. Gjæring har foregått i stc-styrt kjøleskap på 18 grader (justert til 20 etter stormgjæring)
Etter hva jeg har skjønt så er det kanskje lite håp om at det er noe mer gjærbart sukker igjen? eller er det en ide å tilsette mer gjær nå? Lurer også på om det kan være en ide å tilsette sukkerlake for å øke ABV for å kanskje balansere ut ølet mere siden sukkeret gjærer ut 100%?
Tips og råd mottas med stor takknemlighet da det brått bidrar til å redde jula!!