Hjelp til bringebærøl

Hei, Eg kjem fra Norges største bringebær bygd.
Til sommeren skal me arrangerer bringebær festival og eg har blitt spurt om å utvikle ei bringebærøl til festivalen. Håper nokon har gode oppskrifter og tips til meg.
 
Tja, du kan vel klemme til med en framboise da, det tar vel cirka ti uker for en slik øl å bli ferdig. :)

http://byo.com/grains/item/1749-lindemans-lambic-clone
Tja, du kan vel klemme til med en framboise da, det tar vel cirka ti uker for en slik øl å bli ferdig. :)

http://byo.com/grains/item/1749-lindemans-lambic-clone
Har du prøvd på lage denne. Sist eg prøvde meg på ein bringebærøl vart den veldig sur og biter. Fikk sikkert litt for høy IBU, og eg laget den fra ein slags pilsner oppskrifter. de virker så eg må ha basis i ein hveteøl. Gjør de att de blir meir sødme i ølet.
 
Sist redigert:
Nei har ingen oppskrifter enda. Men tenker har på de. Men eg må sikkert bruke noko hvete malt i oppskriften. Veit Ikkje men tenker den kan gje lit sødmesmak. Som trengst for å utligne lit av syren i bringebæra.
 
Bringebærøl

Recipe specifics:

Style: Weizen/Weissbier
Batch size: 26,0 l
OG: 1,051
FG: 1,013
Bitterness (IBU): 9,0
Color (SRM): 4,5
ABV: 5,0%

Grain/Sugars:

3,50 kg Weyermann Pilsner, 55,6%
2,60 kg Wheat (German), 41,3%
0,20 kg Crystal 20L, 3,2%

Hops:

14,00 g Challenger (AA 7,3%, Pellet) 60 min, 9,0 IBU

Recipe Notes:

Tilsetter 2.5 kg frosne bringebær etter storm gjæring ca 5-6 dager.

-----
 
Har ikke prøvd å lage den, men skal sette i gang i mai med surøl-prosjekt med noe veldig lignende.

Jeg har smakt Mean Time raspberry wheat, men jeg synes den ikke var søt nok og litt lite smak. Restsødme er nøkkelen her, tror jeg. :)
 
Tilbake
Topp