Hjelp til brygging av imperial stout

Alli

Norbrygg-medlem
Du har tatt med sukkeret og honning i kok? Uten det er OG i oppskriften 1.088.

Så skal det jo mates med sukker 4 ganger utover i gjæringen. Så det blir sterkt nok uansett.
Jeg ville ikke gjort noe for å "rette" på OG.

Ta det som det er, ølet er IKKE ødelagt selv om det ikke har så høy OG som oppskriften sier.
Det er uansett utfordrende å få den OG med dobbeltmesking.

Ja jeg tilsatte alt etter boka. Sukker ved kok og honning rett etter kok.

Eneste jeg kan tenke meg er at på første meskingen var det en del tregere og sirkulere vannet igjennom malten. Men det drenerte igjennom uansett så det var ikke stuck mash.

Vi får satse på det blir et godt øl uansett bare det får lagret seg en stund.
Men skal noen av stegene fjernes i gjæringsprosessen siden det er lav OG? Kanskje ikke bruke champagne gjæren?
Evnt, kjøpe mer sukker og ha oppi?
 
Sist redigert:

Steinar Huneide

Norbrygg-medlem
Vi får satse på det blir et godt øl uansett bare det får lagret seg en stund.
Det blir det helt sikkert. Trenger ikke være ørti prosent for å smake bra. Årsaken til lavt utbytte kan være at knusinga ikke var bra, pH var for lav, eller en kombinasjon. Ville fulgt oppskrifta jeg.
 

LarsUlv

Norbrygg-medlem
Ja jeg tilsatte alt etter boka. Sukker ved kok og honning rett etter kok.

Eneste jeg kan tenke meg er at på første meskingen var det en del tregere og sirkulere vannet igjennom malten. Men det drenerte igjennom uansett så det var ikke stuck mash.

Vi får satse på det blir et godt øl uansett bare det får lagret seg en stund.
Men skal noen av stegene fjernes i gjæringsprosessen siden det er lav OG? Kanskje ikke bruke champagne gjæren?
Evnt, kjøpe mer sukker og ha oppi?
Følg oppskriften
 

Alli

Norbrygg-medlem
Da gjør jeg det :) Takk for hjelpen igjen!

Får bli juleølet til neste jul.
Må bare kalle det noe annet en Nordic Noir
 

Alli

Norbrygg-medlem
Da er den ferdig karbonert, fikk god utgjæring på 1010 som resulterte i 12% som er greit nok. Smaken er vertfall god så langt så får vi se om et års tid :)
 
Topp