Hjelp til en Pale Ale oppskrift..

Hei
Noen som har en lett drikkelig Pale Ale oppskrift som de vil dele med meg?

Har planer om å sette en i julen

Har en speidel 50 L som jeg bare har satt 2 brygg på.

Hjelp til en nybegynner  :help:
 
Jeg synes denne ble god ;) har fått god respons fra venner og familie også  8)

American Pale Ale
Added By: PerEinar
Method: All Grain
Style: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.5liters
Boil Gravity: 1.047 (recipe based estimate)
Efficiency: 74% (brew house)
Source: Per Einar
Original Gravity: 1.053 Final Gravity: 1.013 ABV (standard): 5.22% IBU (tinseth): 33.07 SRM (morey): 5.18


Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
5 kg German - Pilsner 38 1.6 88.2%
0.67 kg German - Munich Dark 37 15.5 11.8%
5.67 kg Total      
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
30 g Fuggles Pellet 5 Boil 60 min 15.71
25 g Cascade Pellet 7.1 Boil 25 min 12.92
30 g Cascade Pellet 7.1 Boil 5 min 4.45
 Show Summary View
Mash Guidelines (BIAB)
Amount Description Type Temp Time
25 L -- 65 C 60 min
Starting Mash Thickness: 3 L/kg

Other Ingredients
Amount Name Type Use Time
1 tsp Irish Moss Fining Boil 15 min
Yeast
White Labs - German Ale/ Kölsch Yeast WLP029
Attenuation (avg):
75%
Flocculation:
Medium
Optimum Temp:
18.3 - 20.6 °C
Starter:
No
Fermentation Temp:
20 °C
Pitch Rate:
0.75 (M cells / ml / ° P)
246 B cells required
 
PerEinar skrev:
Jeg synes denne ble god ;) har fått god respons fra venner og familie også  8)

American Pale Ale
Added By: PerEinar
Method: All Grain
Style: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.5liters
Boil Gravity: 1.047 (recipe based estimate)
Efficiency: 74% (brew house)
Source: Per Einar
Original Gravity: 1.053 Final Gravity: 1.013 ABV (standard): 5.22% IBU (tinseth): 33.07 SRM (morey): 5.18


Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
5 kg German - Pilsner 38 1.6 88.2%
0.67 kg German - Munich Dark 37 15.5 11.8%
5.67 kg Total      
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
30 g Fuggles Pellet 5 Boil 60 min 15.71
25 g Cascade Pellet 7.1 Boil 25 min 12.92
30 g Cascade Pellet 7.1 Boil 5 min 4.45
 Show Summary View
Mash Guidelines (BIAB)
Amount Description Type Temp Time
25 L -- 65 C 60 min
Starting Mash Thickness: 3 L/kg

Other Ingredients
Amount Name Type Use Time
1 tsp Irish Moss Fining Boil 15 min
Yeast
White Labs - German Ale/ Kölsch Yeast WLP029
Attenuation (avg):
75%
Flocculation:
Medium
Optimum Temp:
18.3 - 20.6 °C
Starter:
No
Fermentation Temp:
20 °C
Pitch Rate:
0.75 (M cells / ml / ° P)
246 B cells required
Den vil jeg prøve. Så hyggelig at du deler selv om det ikke var myntet på meg ;D
Tror du ikke det går greit å bruke us-05 ?
 
Frode Granli skrev:
Er det riktig å bruke pilsnermalt i en pale ale? Ble litt forvirret her.

Tja, akkurat det er jeg ikke så veldig inne på, har brygget i bare 3 måneder ennå.
Delte oppskriften under "pratehjørnet-hva brygger du i dag" og trodde jeg jeg brygget en slags pilsner på ale-gjær. Jeg fikk respons på at det var en APA. Dette var forøvrig mitt første og andre brygg som jeg komponerte oppskriften på selv :)
 
Frode Granli skrev:
Den vil jeg prøve. Så hyggelig at du deler selv om det ikke var myntet på meg ;D
Tror du ikke det går greit å bruke us-05 ?

Bare hyggelig :)
Jeg tror nok at us-05 vil fungere fint, men gi en renere pilssmak enn det wlp 029 gir. Ølet er fra før litt som en pilsner på smak, men den er betydelig mer fyldig og god på ettersmak.
 
Jeg brygget denne i sommer, og den ble veldig godt likt både av meg selv og venner.


Type: All Grain Date: 29.06.2013
Batch Size (fermenter): 43,00 l Brewer: Thorvald
Boil Time: 90 min
Ingredients


Ingredients

7650,00 g Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 83,6 %
500,00 g Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 2 5,5 %
500,00 g Munich Malt (17,7 EBC) Grain 3 5,5 %
500,00 g Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 4 5,5 %
20,00 g Amarillo Gold [9,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 10,4 IBUs
28,00 g Amarillo Gold [9,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 7,2 IBUs
28,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 10,4 IBUs
28,11 g Simcoe [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 1,8 IBUs
28,00 g Amarillo Gold [9,00 %] - Boil 2,0 min Hop 9 1,2 IBUs
2,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 10 -
30,00 g Amarillo Gold [9,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,052
Est Final Gravity: 1,010
Estimated Alcohol by Vol: 5,5 %
Bitterness: 31,0 IBUs
Est Color: 13,3 EBC
 
Tilbake
Topp