I morgen brygger jeg et split batch hveteøl. Den går i to forskjellige gjæringskar, med 2 typer gjær - alt likt ellers. Gjærtypene blir WLP051 california ale V, og Wyeast 3638 Bavarian wheat. Inspirasjonen er Beerhere's Wicked Wheat, for de som har smakt den - det er en hvete-IPA, single hop Citra. Jeg tenker meg en rimelig lettdrikkelig hveteøl som er godt humlet (i motsetning til en vanlig IPA med litt hvetemalt i)
Jeg tenker meg følgende, men tar gjerne noen innspill på dette:
47,5% hvetemalt
47,5% pale malt (eventuelt pilsmalt?)
5% flaket hvete
Citra:
2,37 gram/liter tørrhumle
1,00 gram/liter ved 5 min
1,00 gram/liter ved 15 min
Nok til å justere IBU til 25 ved 60 min
OG 1.048
Jeg ble tipset om å kanskje bruke noen prosent acidulated malt for pHens del. Er det nødvendig? Litt usikker på hvordan vannet er her - vann fra Svartediket i Bergen.
Noe annet som trengs? Har sett rice hulls bli nevnt i noen oppskrifter.
Trenger jeg proteinrest under mesking, eller er 68 C i 60 min en god plan?
Blir dette drikkendes?
Jeg tenker meg følgende, men tar gjerne noen innspill på dette:
47,5% hvetemalt
47,5% pale malt (eventuelt pilsmalt?)
5% flaket hvete
Citra:
2,37 gram/liter tørrhumle
1,00 gram/liter ved 5 min
1,00 gram/liter ved 15 min
Nok til å justere IBU til 25 ved 60 min
OG 1.048
Jeg ble tipset om å kanskje bruke noen prosent acidulated malt for pHens del. Er det nødvendig? Litt usikker på hvordan vannet er her - vann fra Svartediket i Bergen.
Noe annet som trengs? Har sett rice hulls bli nevnt i noen oppskrifter.
Trenger jeg proteinrest under mesking, eller er 68 C i 60 min en god plan?
Blir dette drikkendes?