Hjelp til oppskrift, St. Benedict belgian strong ale.

Det er vanlig å karbonere en Quad ganske høyt. 7-8 g/l med vanlig sukker. Tipper denne kommer til å bli bra. WLP530 er 100 % riktig å bruke i denne øltypen.

Ok, takk for svar :) Håper den blir bra! Har ikke målt SG enda, da det forsatt er aktivitet i gjærlåsen. Så lar den bare stå i ro i 2-3 uker :)
 
Da har vi målt FG, den havnet på 1015. Målet var 1012, så er fornøyd med det. Både luktet og smakte kjempe godt! Vi har nå skrudd ned temperaturen for CC, tenker å flaske om to dager.

Har ikke fått tak i Lallemand CBC-1 eller Fermentis F2 som jeg fikk tips om er bra for å tilsette før vi flasker for å sikre bra karbonering.

Spørsmålet er, er det viktig å tilsette ekstra gjær? Evt vil 1/4 pakke med US-05 duge? Eller vil det påvirke ølet negativt?
 
Tilbake
Topp