1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hjemmebryggekspert til Web-TV-serie

En tråd i 'Konkurranser og andre ølrelaterte begivenheter' startet av Frederick Howard, 16 Apr 2015.

  1. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Dessverre er det norske markedet såpass begrenset at det er vanskelig å få kommersielle interesser til å se på noe annet enn brede og nybegynnervennlige prosjekter. Både med bøker og TV går pengene raskt når det skal lages noe.

    Men en skikkelig nerdete blogg, podcast eller videoblogg hadde vært morsomt å få til, og kunne jo vært et fint hobbyprosjekt.
     
    Frode Larsen liker dette.
  2. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Tror dere :)

    Hvis jeg først skal se et kokkeprogram vil jeg heller se Heston Blumethal lage brennende sorbet eller nerde totalt på å lage verdens beste Fish & Chips, enn å se en innføringsvideo i hvordan å steke kyllingfilet :)

    Edit: men jeg gleder meg til å se resultatet når det er klart
     
    #22 Bjarte H, 4 Jun 2015
    Sist redigert: 4 Jun 2015
  3. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    TV-økonomien kjenner jeg ikke så godt til, men jeg har etterhvert fått litt innsikt i bokbransjen. Tar du alle bøkene som ble solgt i alle norske bryggebutikker i fjor, så er du nok fortsatt i grenseland for hva du klarer å få økonomi på hos et norsk forlag. Generelt bør det være rimelig bra håp om å selge 3.000 bøker, og helst 5.000, av norske utgivelser. Det er veldig lite sannsynlig at ei smal, norsk bryggebok vil selge noe slikt.

    For å få et slik salg, må du ha distribusjon i bokhandelkjeder. Der er det plass til et begrenset antall bøker, og de titlene som de kjøper inn er rimelig brede. Dessverre.

    For all del, men det viser også noe av problemet. På de smalere tingene finnes det et godt utvalg av internasjonale bøker og serier, som har et mye større marked og kan få økonomi i smalere prosjekter. Skal man lage noe pånorsk, så må man konkurrere mot engelspråklige produksjoner, samtidig som det vil være helt marginalt om man var helt alene.

    Du er, tross alt, en av ganske få avanserte hjemmebryggere i Norge. Det er ikke mange som deg og meg. På forumet her er det noen hundre som er ganske aktive. Antallet som deltar på foredrag, kurs e.l. som er noe mer enn bare et nybegynnerkurs, så er det kanskje snakk om et par-tre hundre i året. Skal det bli økonomi i noe kommersielt, så må altså hver aktive bruker på Norbrygg-forumet kjøpe et sted rundt 10 bøker.

    Jeg er åpen for argumenter som kan gjøre noe mer spisset til et kommersielt prosjekt, men at du, jeg og noen hundre til er interessert, holder ikke. Først og fremst fordi ikke alle som synes noen er interessant, legger igjen penger i det, men også fordi du altså må selge firesifret antall bøker for å ha god nok økonomi.

    Skal man få til noe smalt og dypt på norsk, så er jeg rimelig sikker på at det må gjøres ikke-kommersielt eller halvkommersielt. Med ulike print on demand-løsninger og elektronisk publisering, kan man i det minste få gjort ting tilgjengelig, selv om det fortsatt er vanskelig å tjene penger på. Blogger, podcaster osv er jo også mulig, og kan være fine hobbyprosjekter. Men kommersielt, med Gyldendal, Kagge, VG, Aftenposten eller Aschehoug i bakkant? Veldig lite sannsynlig.
     
  4. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Så lenge det fokuseres på at hjemmebrygging er kjekt, sosialt og givende i stedet for raskt, enkelt og billig er jeg fornøyd.
     
  5. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

  6. Tom Nordstrand

    Tom Nordstrand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kan Gustav Foseid komme til parketten for sin rumba? Snart klar for skal vi danse, hvis du fortsetter slik :D
     
    Frode Larsen, Naxi, JørgenM og 2 andre liker dette.
  7. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bra forestilling Gustav!
     
  8. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg har hørt at jeg ligner på en av deltagerne, men jeg tror vi kan se helt bort fra muligheta for at jeg dukker opp i et danseshow. Det er faktisk litt vanskelig å beskrive hvor usannsynlig det er.

    Forøvrig oppsummerer Aftenposten innholdet på kreative måter i overskriftene sine:
    maltoghunleogslikt.JPG
     
  9. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jaja, det er malten det da? Hva med Lucky Jack da? :p
     
  10. eithe

    eithe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    @gustavf, du nevner godt.no/olskolen i serien for oppskrifter, men så langt jeg kan se er ikke den siden tilgjengenlig?
     
    Frode Larsen liker dette.
  11. kruud

    kruud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    God oppskrift det som kommer opp der da. Bytt ut egg med pilsner-malt, og smør med en brett-kultur, og du har en fin berliner weisse.
     
  12. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Tja... Jeg sier "oppskrift finenr du her" , eller noe slikt. Så skulle de legge på en passende URL. Det har de tydeligvis ikke fått til.
     
  13. eithe

    eithe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja, mente ikke å legge skyld på deg, mer at du kanskje kunne tipse dem om det. Er jo dumt hvis folk prøver å oppsøke oppskriftene..
     
    Frode Larsen liker dette.
  14. Andersbrew

    Andersbrew
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei, jeg er helt ny på ølbrygging og kom over denne serien på Matkanalen. Jeg synes den var veldig nyttig og begge programlederne gjorde en god figur. Takk for et bra program!
     
    gustavf liker dette.
  15. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Hyggelig å høre. Det er jo ganske grunnleggende det vi er gjennom, og selv om jeg hadde rimelig kontroll på brygginga, så følte jeg meg som en skikkelig amatør foran kamera.

    Forresten, det var vel ikke bare en følelse. Jeg var en skikkelig amatør.
     
    Naxi liker dette.

Del denne siden