Jeg har lest endel steder, f.eks. boken til Jan Vardøen at det er vanskelig å lage skikkelig god pils for hjemmebryggere.
Av det jeg har lest her finnes det sikkert noen som klarer det, noen av vinneroppskriftene er sikkert også gode.
Er det noen som har erfaringer hvor hjemmerbygget pils har blitt testet mot butikkpils, f.eks. blant venner?
Hva mener dere; dersom man gjør mesteparten helt riktig og har godt utstyr og gode råvarer, hvordan blir denne hjemmebryggede pilsen sammenlignet med den man kjøper i butikken? Er det gode muligheter for å lage en tjekkisk pils som smaker omtrent like godt som f.eks. Urquell?
Hvis man f.eks. bruker gulvmaltet bygg og Saaz humle, riktig flytende gjør, gjærstarter, riktig temperatur osv?
Av det jeg har lest her finnes det sikkert noen som klarer det, noen av vinneroppskriftene er sikkert også gode.
Er det noen som har erfaringer hvor hjemmerbygget pils har blitt testet mot butikkpils, f.eks. blant venner?
Hva mener dere; dersom man gjør mesteparten helt riktig og har godt utstyr og gode råvarer, hvordan blir denne hjemmebryggede pilsen sammenlignet med den man kjøper i butikken? Er det gode muligheter for å lage en tjekkisk pils som smaker omtrent like godt som f.eks. Urquell?
Hvis man f.eks. bruker gulvmaltet bygg og Saaz humle, riktig flytende gjør, gjærstarter, riktig temperatur osv?