Hjemmedyrket saaz, What to do??

Mortenpip

Norbrygg-medlem
For et par år siden gravde vi opp en rotstikkling fra en stor humlegård i Tsjekkia. Antar jo at det er saaz.
Har i høst høstet ei 10 liters bøtte og ønsker å prøve å brygge med den.
Er det noe en må tenke på?? Bruke mer/mindre enn ved bruk av pellets?
Hva med IBU?? Anta at det er det samme som pellets man får kjøpt?
 
Saaz har lav alfasyre og det er dermed ikke noe poeng å bruke den til bitring av øllet. Tilsett heller saaz mot slutten av kok, og da er % alfa ganske likegyldig.
Gram for gram er tørket blomst og pellets det samme. Husk å lagre humlen kaldt for best holdbarhet.
 
Saaz har lav alfasyre og det er dermed ikke noe poeng å bruke den til bitring av øllet. Tilsett heller saaz mot slutten av kok, og da er % alfa ganske likegyldig.
Gram for gram er tørket blomst og pellets det samme. Husk å lagre humlen kaldt for best holdbarhet.
pleier å bruke magnum på som bitterhumle, men her er liksom litt av greia at jeg skal bruke kun egenprodusert.
 
Når du bitrer med egenprodusert humle skyter du i blinde. Du kan sammenlikne bitterhet med en kjent type med smakstester, men noe presist svar får du ikke. Jeg anbefaler å bare kjøpe en bitterhumle.
 
Tilbake
Topp