Holde meske temperatur

Hva bruker dere for å holde mesketemperatur når det hele tiden sirkuleres med pumpe? Vi bruker en kjøleboks til mesking, og prøvde for første gang med kontinuerlig sirkulasjon, men hadde ikke sjangs til å holde tempen. Har funnet forskjellige hjemmelaget systemer, men ikke noe som kan kjøpes av oss som ikke har et metall verksted
 
Du kan legge inn en sløyfe av kobberrør på resirkuleringsslangen som du legger i et vannbad sammen med et varmeelement. I utløpet av slangen, på toppen av mesken, har du en temperaturprobe som du kobler til temperaturstyring av et slag (helst PID evt. UT200 eller STC-1000) sammen med varmeelementet. Da vil varmeelementet kobles inn og ut etter hva temperaturen i vørteren som tilsettes i toppen va mesken er.

Beholderen som du har varmeelementet i kan være nesten hva som helst. Protto har brukt både trykkoker og termos som viser i denne tråden, men hvis du ikke vil lage hulle og koble så mye så du kan like godt bruke en dyppvarmer (fåes bla på Biltema) og en vanlig kjele, uten videre modifikajsoner. Da har du full kontroll på mesketemperaturen til ca.300,- uten å måtte bruke et eneste verktøy foruten et lite skrujern til det elektriske.

Edit: la inn link som jeg hadde glemt!
 
Eller koparspiral i ein vatnkokar som her: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,8276.msg84868.html#msg84868
 
Stemmer det at UT-200 er litt enklere å bruke? Har sett på begge nå, å finner litt pris forskjell, ellers så virke det som UT-200 er plug and play mens det trengs litt kobling til STC-1000, som fks at eg må klippe av selve stikkontakten?
 
Hverken ut200 eller stc1000 er optimale for den jobben. Jeg ville gått for pid. De koster ikke mer heller. Sestos pid på ebay ligger på ca 200,- nok levert i postkassa :)
 
Utfra annonsen ser det ikke ut som det følger med sensor, men ser at han selger

K Thermocoup​le sensor waterproof & corrosion protectionhttp
2 Meter K-type Thermocoup​le temperatur​e K sensor
2M K Thermocoup​le K Sensor For temperatur​e controller

+++++. Noen spesiell som må brukes?

Og ser at han har pakkedeal der det følger med 80A SSR SOLID STATE RELAY DC - AC, hva er det??? Trenger jeg det?
 
PT 100 sensor er mer nøyaktig. Her er en PID med PT100 sensor og 25A SSR. Relet (her av type ssr) er den dingsen som faktisk kutter og slutter strømmen, PIDen gir bare signal om når det skal skje til releet. (Pakken kommer over 216NOK, som er den fortollingsfrie grensen,  så det kan være en idé å sende en melding til selgeren og spørre om han kan sette ned verdien på tollseddelen, det gjør han nesten garantert. ;)

http://www.ebay.com/itm/Digital-PID...ltDomain_0&hash=item4ab5b97432#ht_6315wt_952
Kanskje bedre utforming på denne sensoren?:
http://www.ebay.com/itm/PT100-Probe...ltDomain_0&hash=item27c6549c08#ht_1517wt_952

Edit:

Og så er det gunstig med en kjøleribbe til releet, men det blir du ikke ruinert av:
http://www.ebay.com/itm/Heat-Sink-for-10A-40A-SSR-SOLID-STATE-RELAY-10-OFF-/220914002034?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336f802872#ht_2548wt_952
 
Hiver meg med her da jeg er i byggefasen av et gjæringsskap.

Hva er forskjellen mellom STC-1000 og en PID (f.eks Sestos), og hva anbefales til bruk i gjæringsskap(selvbygd og isolert)?
 
Til gjæringskap er stc-1000 den som passer best.
PID er beregnet til styring av andre ting, og kjøleskapkompressorer tar fort kvelden hvis de blir regulert vha PID....
Kort forklart.... stc-1000 er termostat, PID i vår samenheng er temperaturstyring/effektregulering.
 
pesshau skrev:
Hiver meg med her da jeg er i byggefasen av et gjæringsskap.

Hva er forskjellen mellom STC-1000 og en PID (f.eks Sestos), og hva anbefales til bruk i gjæringsskap(selvbygd og isolert)?

Bilder av gjæringsskapet?
 
Er foreløpig bare i planleggingsfasen, men tenkte å skru sammen noen kryssfinerplater å isolere med 5cm isolasjon av noe sort. Målene er 60cm x 80cm x 87cm. Skal ha en 60L Labb-dunk fra FK oppi.
 
Tilbake
Topp