Ref: https://forum.norbrygg.no/threads/forste-all-grain-brygg.44083/
Brygget min første all-grain og har allerede planlagt neste brygg som skal være en belgisk trippel.
Ser oppskriftene benytter samme type gjær, er det hensiktsmessig å forsøke gjærhøsting for det nye brygget?
Eller er det dumt siden oppskriften gjæren ble brukt til var belgisk blond og neste brygg er belgisk trippel?
Ser i ettertid at jeg heller kanskje burde laget starter på tørrgjæren og delt den opp derfra.
Så, hvis høsting av gjær er gunstig, hvordan gjør jeg det på enklest og mest gunstig måte? Noen fallgruver?
Kanskje det er like greit å kjøpe en ny pakke gjær?
Har også en fattigmannscider stående til gjæring (first price juice og us-05) grunnet jeg hadde litt us-05 til overs fra en mjødtest.
Kan jeg høste den også og benytte i en eventuell ny cider?
Brygget min første all-grain og har allerede planlagt neste brygg som skal være en belgisk trippel.
Ser oppskriftene benytter samme type gjær, er det hensiktsmessig å forsøke gjærhøsting for det nye brygget?
Eller er det dumt siden oppskriften gjæren ble brukt til var belgisk blond og neste brygg er belgisk trippel?
Ser i ettertid at jeg heller kanskje burde laget starter på tørrgjæren og delt den opp derfra.
Så, hvis høsting av gjær er gunstig, hvordan gjør jeg det på enklest og mest gunstig måte? Noen fallgruver?
Kanskje det er like greit å kjøpe en ny pakke gjær?
Har også en fattigmannscider stående til gjæring (first price juice og us-05) grunnet jeg hadde litt us-05 til overs fra en mjødtest.
Kan jeg høste den også og benytte i en eventuell ny cider?