Hei
Jeg stiller bare dumme spørsmål først som sist. Er interessert i hvordan dere tørrgjærer ølet deres.
For min del så bruker jeg 2x tørrgjærpakker per 20-25 liter øl som regel og har følgende prosess:
Jeg stiller bare dumme spørsmål først som sist. Er interessert i hvordan dere tørrgjærer ølet deres.
For min del så bruker jeg 2x tørrgjærpakker per 20-25 liter øl som regel og har følgende prosess:
- Heller gjæret rett fra pakken i rent gjærkar (uten rehydrering).
- Plasker inn 2-3 liter nedkjølt vørter fra kokekaret.
- Rister voldsomt på gjærkaret i 30 sek / 1 minutt for å "blande inn gjæra".
- Heller på resten av den nedkjølte vørteren - her lar jeg det helst plaske ved at vørter faller i friluft i ca. 1 meter ned i karet.
- Om jeg husker det; riste på karet i 2-5 minutter med lokk for å "få inn luft" i vørteren.
- Rehydrering av tørrgjær - er det noe poeng?
- Tilsette gjæra før eller etter omstikk av vørter fra kokekar til gjærkar?
- Erstatter plasking av vørter inn i gjærkar ristingen av gjærkaret?