Høy FG med Mangrove Jack's Bavarian Wheat

Jomba

 
Nå har jeg brygget mitt tredje hveteøl. Denne gangen testet jeg Mangrove Jack's Bavarian Wheat, men syntes FG ble veldig høy.

2,5 kg hvetemalt og 2,5 kg pilsnermalt ble mesket på 68 grader og ga 22 liter med en OG på 1.050.
Jeg brukte to pakker som jeg rehydrerte i ca 25 grader varmt vann 30 min før jeg hadde det i bøtta med den avkjølte vørteren.
Etter 17 dagers gjæring i et rom som har holdt 18-20 grader tenkte jeg det var på tide å flaske, men i følge hydrometeret mitt har FG bare kommet ned til: 1.020. Har ikke hørt noen plopp fra bøtta på en stund. Det smaker forsåvidt ok, men litt søtt selvfølgellig.

Hva bør jeg gjøre:
- Tilsette mer gjær?
- Flaske og satse på et litt søtt øl med lavere alkohol?
- Sette bøtta på et varmere sted?
- Vente?
 
Nå har jeg brygget mitt tredje hveteøl. Denne gangen testet jeg Mangrove Jack's Bavarian Wheat, men syntes FG ble veldig høy.

2,5 kg hvetemalt og 2,5 kg pilsnermalt ble mesket på 68 grader og ga 22 liter med en OG på 1.050.
Jeg brukte to pakker som jeg rehydrerte i ca 25 grader varmt vann 30 min før jeg hadde det i bøtta med den avkjølte vørteren.
Etter 17 dagers gjæring i et rom som har holdt 18-20 grader tenkte jeg det var på tide å flaske, men i følge hydrometeret mitt har FG bare kommet ned til: 1.020. Har ikke hørt noen plopp fra bøtta på en stund. Det smaker forsåvidt ok, men litt søtt selvfølgellig.

Hva bør jeg gjøre:
- Tilsette mer gjær?
- Flaske og satse på et litt søtt øl med lavere alkohol?
- Sette bøtta på et varmere sted?
- Vente?
Kjenner ikke til den gjæren du nevner. Det er stor forskjell på hvor langt ned forskjellige gjærstammer gjærer ned.
Du har forholdsvis høy mesketemp, noe som tilsier at det ikke vil gjæres helt ned til 1,010 uansett.

Jeg ville ikke ha gjort noen av forslagene dine annet enn å ha ventet en uke til og kjørt coldcrash ei uke før flasking.

Ingen grunn til å stresse
 
Har 4 brygg med denne gjæren. Har gått fra 1052-1012, 1046-1011, 1048-1012 og 1053-1015. Har hatt 2-3 grader lavere mesketemp enn deg. Temperatur i gjæringsrommet har nok vært 19-22.


Sent from my Windows Phone using Tapatalk.
 
Har heller ikke erfaring med denne gjæren.
Hadde forsøkt å få gjæren opp igjen og gitt det noen dager med to-tre grader høyere temperatur.
Uansett ville jeg målt gravity med minst tre dagers mellomrom. Spesiellt når gravity er såpass høy.
Cc bryr jeg meg ikke om på hveteøl.
 
Oppdaget at termometeret (kjøpt på Brygg selv) viste 4-5 grader for lite. Det var altså ikke gjæren sin skyld.
 
Tilbake
Topp