Nå har jeg brygget mitt tredje hveteøl. Denne gangen testet jeg Mangrove Jack's Bavarian Wheat, men syntes FG ble veldig høy.
2,5 kg hvetemalt og 2,5 kg pilsnermalt ble mesket på 68 grader og ga 22 liter med en OG på 1.050.
Jeg brukte to pakker som jeg rehydrerte i ca 25 grader varmt vann 30 min før jeg hadde det i bøtta med den avkjølte vørteren.
Etter 17 dagers gjæring i et rom som har holdt 18-20 grader tenkte jeg det var på tide å flaske, men i følge hydrometeret mitt har FG bare kommet ned til: 1.020. Har ikke hørt noen plopp fra bøtta på en stund. Det smaker forsåvidt ok, men litt søtt selvfølgellig.
Hva bør jeg gjøre:
- Tilsette mer gjær?
- Flaske og satse på et litt søtt øl med lavere alkohol?
- Sette bøtta på et varmere sted?
- Vente?
2,5 kg hvetemalt og 2,5 kg pilsnermalt ble mesket på 68 grader og ga 22 liter med en OG på 1.050.
Jeg brukte to pakker som jeg rehydrerte i ca 25 grader varmt vann 30 min før jeg hadde det i bøtta med den avkjølte vørteren.
Etter 17 dagers gjæring i et rom som har holdt 18-20 grader tenkte jeg det var på tide å flaske, men i følge hydrometeret mitt har FG bare kommet ned til: 1.020. Har ikke hørt noen plopp fra bøtta på en stund. Det smaker forsåvidt ok, men litt søtt selvfølgellig.
Hva bør jeg gjøre:
- Tilsette mer gjær?
- Flaske og satse på et litt søtt øl med lavere alkohol?
- Sette bøtta på et varmere sted?
- Vente?