Tappet vår første batch i går, en American Pale Ale basert på oppskrift fra Bakke Brygg.
Ref. oppskriften så var target OG 1.053 og target FG på 1.011. Vårt øl hadde en OG på 1.060 og etter 14 dager på gjæringsdunk målte vi FG til 1.014. Oechslevekten ble kontrollmålt i vann med en SG på 1.000.
Dette vil vel si at vi har fått ut mer sukker av maltet enn det som var "beregnet" i oppskriften, men vil den noe høyere FG'en si at gjæringen ikke var helt ferdig, eller er dette et resultat av at vi hadde en høy OG?
Hva vil evt. forskjellen være på ølet vårt kontra et øl som hadde matchet OG og FG i oppskriften?
Antar at det vi har brygget uansett vil smake himmelsk, men jeg spør av ren nysgjerrighet så jeg evt. vet hva jeg skal bruke målinger av SG til senere annet enn å beregne alkoholprosent
-Ø
Ref. oppskriften så var target OG 1.053 og target FG på 1.011. Vårt øl hadde en OG på 1.060 og etter 14 dager på gjæringsdunk målte vi FG til 1.014. Oechslevekten ble kontrollmålt i vann med en SG på 1.000.
Dette vil vel si at vi har fått ut mer sukker av maltet enn det som var "beregnet" i oppskriften, men vil den noe høyere FG'en si at gjæringen ikke var helt ferdig, eller er dette et resultat av at vi hadde en høy OG?
Hva vil evt. forskjellen være på ølet vårt kontra et øl som hadde matchet OG og FG i oppskriften?
Antar at det vi har brygget uansett vil smake himmelsk, men jeg spør av ren nysgjerrighet så jeg evt. vet hva jeg skal bruke målinger av SG til senere annet enn å beregne alkoholprosent
-Ø