Hei,
Nå har jeg kun to brygg under beltet, har vel strengt talt ikke det heller, har satt ett ekstrakt brygg og et all grain, og begge står enda til gjæring.
Men nå har den første som jeg satt, øl ekstraktet, en canadian blonde fått stå i 2 uker, og tok en måling i dag som ga meg en FG på 1012 ish... og OG var på 1041.. noe som .. tja.. gjør at jeg havner på rundt 4 prosent, skulle vel vært lavere? Vørteren her smaker heller ikke veldig godt, men det er kanskje normalt?
Det andre jeg har satt er all grain settet til brewolution, en dunkel weizer, i følge oppskriften skulle jeg ha en OG på 1061 og havne på ca 1014, denne har nå kun stått en uke, men er en del dager siden gjærlåsen døde ut... tok en SG måling på denne i dag, og den viser da 1020... (OG var på 1066)... Så begge har blitt for høye...
Noen som har noen tips til hva grunnen til at utgjæringen stopper opp for tidlig? De har begge stått i kjellern, med en temperatur rimelig stabilt på 20-22 grader noe som er riktig etter oppskriften.
Hva er typiske ting jeg kan ha glemt som gjør at gjæringa gir seg såpass tidlig? Vørteren på dunkel weizen smakte faktisk ganske godt, litt i søteste laget, men relativt godt. Begge to mangler litt fylde og smaker rimelig tynt, men dette er kanskje en av de tingene som endrer seg etter noen uker på flasker og karbonering?
Nå har jeg kun to brygg under beltet, har vel strengt talt ikke det heller, har satt ett ekstrakt brygg og et all grain, og begge står enda til gjæring.
Men nå har den første som jeg satt, øl ekstraktet, en canadian blonde fått stå i 2 uker, og tok en måling i dag som ga meg en FG på 1012 ish... og OG var på 1041.. noe som .. tja.. gjør at jeg havner på rundt 4 prosent, skulle vel vært lavere? Vørteren her smaker heller ikke veldig godt, men det er kanskje normalt?
Det andre jeg har satt er all grain settet til brewolution, en dunkel weizer, i følge oppskriften skulle jeg ha en OG på 1061 og havne på ca 1014, denne har nå kun stått en uke, men er en del dager siden gjærlåsen døde ut... tok en SG måling på denne i dag, og den viser da 1020... (OG var på 1066)... Så begge har blitt for høye...
Noen som har noen tips til hva grunnen til at utgjæringen stopper opp for tidlig? De har begge stått i kjellern, med en temperatur rimelig stabilt på 20-22 grader noe som er riktig etter oppskriften.
Hva er typiske ting jeg kan ha glemt som gjør at gjæringa gir seg såpass tidlig? Vørteren på dunkel weizen smakte faktisk ganske godt, litt i søteste laget, men relativt godt. Begge to mangler litt fylde og smaker rimelig tynt, men dette er kanskje en av de tingene som endrer seg etter noen uker på flasker og karbonering?