Brygget i går en pils med vaska gjær. Gjæra var vaska for et par uker siden, og for å være HELT sikker på å ikke få for lite gjær, laget jeg til alt overmål en starter. Dermed pitcha jeg ganske mye aktiv gjær i gjæringsdunken på rundt 11 grader.
Pakka den så inn i gjæringsskapet og peisa på med stc'en. Problemet var bare at etter en lang bryggedag lå temperatursensoren i rommet som holdt rundt 8 grader. Dermed jobbet ovnen bra, og da jeg innså fadesen litt utpå kvelden var det ganske varmt i gjæringsskapet. Virka også som at gjæringa var godt i gang.
Vil denne høye temperaturen ha vært i stand til å klusse det til for brygget?
Pakka den så inn i gjæringsskapet og peisa på med stc'en. Problemet var bare at etter en lang bryggedag lå temperatursensoren i rommet som holdt rundt 8 grader. Dermed jobbet ovnen bra, og da jeg innså fadesen litt utpå kvelden var det ganske varmt i gjæringsskapet. Virka også som at gjæringa var godt i gang.
Vil denne høye temperaturen ha vært i stand til å klusse det til for brygget?