Sitter på nattevakt og funderer på en honningporter.
19 liter
10-12% lys crystal
Carafa spesial til 60-70 EBC
100 g lys sjokolademalt
og Maris otter til SG 1.045/50
1 kg honning til SG1.060/65
Tanken er å holde de ristede maltsmakene nede og mye crystal for å kompansere for høy gjærbarhet av så mye honning.
Tenker på å bruke lynghonning i gjæringskaret og nå lurer jeg på om jeg bør holde meg til bare bitterhumle eller om jeg kan kompletere honningen med litt smak og aroma. Tidligere har jeg erfart at gjæret honning gir litt syrlig og ikke så behagelig "jernsmak". Jeg tror derfor at de mest fruktige sitrushumlene forsterker dette, eller tar jeg feil?
Innspill i alle retninger tas imot med takk!
19 liter
10-12% lys crystal
Carafa spesial til 60-70 EBC
100 g lys sjokolademalt
og Maris otter til SG 1.045/50
1 kg honning til SG1.060/65
Tanken er å holde de ristede maltsmakene nede og mye crystal for å kompansere for høy gjærbarhet av så mye honning.
Tenker på å bruke lynghonning i gjæringskaret og nå lurer jeg på om jeg bør holde meg til bare bitterhumle eller om jeg kan kompletere honningen med litt smak og aroma. Tidligere har jeg erfart at gjæret honning gir litt syrlig og ikke så behagelig "jernsmak". Jeg tror derfor at de mest fruktige sitrushumlene forsterker dette, eller tar jeg feil?
Innspill i alle retninger tas imot med takk!