Den kalkulatoren der er ikke noe brukandes (får jeg håpe)
Var nettopp igjennom øvelsen med å prøve å estimere hvor mye alfasyre jeg hadde i siste rest av 2014 Magnum oppbevart i fryser, kalkulatoren over mente den hadde tapt seg fra ~13% til ~6% etter 720 dager oppbevart ved minus 15 grader.
Det tviler jeg på, stemmer ikke med det som er gjengs oppfatning.
Denne kalkulatoren derimot estimerer at gjenværende alfasyre ligger på ~11% med samme parametre og humlen oppbevart i vakumerte poser i fryser. Noe som stemmer bedre med litteraturen og andre kilder om emnet.
Brygget en belgisk wit i går med IBU på ~20 og magnum fra 2014 som bitterhumle, skulle jeg brukt nevnte kalkulator for å estimere IBU bedre så tror jeg jeg ville landet på en litt for bitter Wit.
Disse to kalkulatorene er forøvrig diskutert før i disfavør av brewerslog kalkis'en, se denne tråden for mer info om emnet.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.