Finn Berger
Moderator
Jeg skal brygge min første hveteøl til helga, og lurer litt på humla. Jeg har Magnum liggende, og så vidt jeg kan finne ut, blir det ikke helt galt. På den annen side er den aldri av det som blir direkte anbefalt, heller, og jeg kan få tak i noe annet med litt ekstrastress. Bør jeg det - og hva vil dere eventuelt anbefale?
Jeg er usikker på om jeg skal ha en tilsetning ved 15 minutter, eller om det blir (type)riktigere å droppe den?
Her er forøvrig oppskriften. Kommentarer er velkomne.
Batchstørrelse 44 liter
Koketid 90 minutter
Mesketemperatur 66/67 grader + utmesk ved 78.
OG 1.057/FG 1.016 => ABV 5,34
5,2 kg pilsnermalt
5,2 kg hvetemalt
200 gram Caramel Aromatic 50
16 gr Magnum ved 60 minutter
10 gr Magnum ved 15 minutter
WLP300
EBC 7
IBU 13,5
Gips 6gr i mesk (30 liter), 7gr i skyllevann (35 liter)
Kalsiumklorid 3 gr i mesk, 3,5 gr i skyllevann
Gjæres på 17 grader.
Jeg er usikker på om jeg skal ha en tilsetning ved 15 minutter, eller om det blir (type)riktigere å droppe den?
Her er forøvrig oppskriften. Kommentarer er velkomne.
Batchstørrelse 44 liter
Koketid 90 minutter
Mesketemperatur 66/67 grader + utmesk ved 78.
OG 1.057/FG 1.016 => ABV 5,34
5,2 kg pilsnermalt
5,2 kg hvetemalt
200 gram Caramel Aromatic 50
16 gr Magnum ved 60 minutter
10 gr Magnum ved 15 minutter
WLP300
EBC 7
IBU 13,5
Gips 6gr i mesk (30 liter), 7gr i skyllevann (35 liter)
Kalsiumklorid 3 gr i mesk, 3,5 gr i skyllevann
Gjæres på 17 grader.