Hei,
Holder på å gjære en IPA som jeg brygget for en uke siden.
55 liter batch ble til 45 liter i gjæringstanken ved en feiltakelse (Nytt utstyr + at jeg "glemte" at jeg skulle gjære i konisk, så var litt for konservativ ift. filtrering av vørter som jeg kunne dumpet fra bunn).
Oksygenert med "ren" oksygen.
Tok SG i dag, og smakte på det uferdige ølet. Det lukter intenst og smaker tropisk juice. Men er redd for at det kanskje er litt for mye ift. bitterhet. Regner med at aromaen blir mindre etterhvert.
Jeg har drukket mye forskjellig øl/IPA'er de siste årene, men humlearomaen på denne er mye villere enn noe annet jeg har luktet/smakt før. Totalt 535 gram humle.
Planen er å tørrhumle i morgen, og er litt redd for å tørrhumle for mye. Ferdig volum anslås til 38 liter (2 fat).
Er 160 gram humle for mye tørrhumle på 45 liter (brutto), eller er det innafor?
Oppskrift:
OG 1.064
SG 1.018
Forventet FG 1.012
IBU (Tinseth): 55 (Føles mindre)
Gjær: 3 pk. US-05 - Rehydrert.
Mesk:
12,76 kg Pale Malt, Maris Otter
1,54 kg Caramel/Crystal Malt - 10L
0,66 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
Kok:
25,00 g Magnum [13,80 %] - Boil 60 min
50,00 g Amarillo [8,80 %] - Steep/Whirlpool 10 min
145,00 g Citra [13,50 %] - Steep/Whirlpool 10 min
155,00 g Cascade [5,50 %] - Steep/Whirlpool 10 min
Tørrhumling:
80,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 5 Days
80,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5 Days
Hva tenker dere?
Holder på å gjære en IPA som jeg brygget for en uke siden.
55 liter batch ble til 45 liter i gjæringstanken ved en feiltakelse (Nytt utstyr + at jeg "glemte" at jeg skulle gjære i konisk, så var litt for konservativ ift. filtrering av vørter som jeg kunne dumpet fra bunn).
Oksygenert med "ren" oksygen.
Tok SG i dag, og smakte på det uferdige ølet. Det lukter intenst og smaker tropisk juice. Men er redd for at det kanskje er litt for mye ift. bitterhet. Regner med at aromaen blir mindre etterhvert.
Jeg har drukket mye forskjellig øl/IPA'er de siste årene, men humlearomaen på denne er mye villere enn noe annet jeg har luktet/smakt før. Totalt 535 gram humle.
Planen er å tørrhumle i morgen, og er litt redd for å tørrhumle for mye. Ferdig volum anslås til 38 liter (2 fat).
Er 160 gram humle for mye tørrhumle på 45 liter (brutto), eller er det innafor?
Oppskrift:
OG 1.064
SG 1.018
Forventet FG 1.012
IBU (Tinseth): 55 (Føles mindre)
Gjær: 3 pk. US-05 - Rehydrert.
Mesk:
12,76 kg Pale Malt, Maris Otter
1,54 kg Caramel/Crystal Malt - 10L
0,66 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
Kok:
25,00 g Magnum [13,80 %] - Boil 60 min
50,00 g Amarillo [8,80 %] - Steep/Whirlpool 10 min
145,00 g Citra [13,50 %] - Steep/Whirlpool 10 min
155,00 g Cascade [5,50 %] - Steep/Whirlpool 10 min
Tørrhumling:
80,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 5 Days
80,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5 Days
Hva tenker dere?