Hmm. Først og fremst trubseparasjon. I min erfaring har det ingenting å si for hverken klarhet på det ferdige ølet, eller smak. Dvs, i det eksperimentet jeg gjorde, var det en liten nyanseforskjell i smak mellom de to som gjorde at jeg faktisk foretrakk "trub-ølet". Ei heller har det noen innvirkning på holdbarhet. Et år etter bryggedag var begge ølene fortsatt helt fine, ingen forskjell i holdbarhet, og da snakker vi en ganske lett og pysete pale ale uten noe særlig masse humle.
Når det gjelder klarhet, så har jeg et lyst lagerøl i kjøleskapet nå, som jeg gjæret med humlerester og breakmateriale og gønk og drit (alt som gikk igjennom sikten som jeg bruker til å få ut de største klumpene) , og etter halvannen måned (flasket 21. des) er det så krystallklart at jeg ikke kan se forskjell på den og på en kommersiell, filtrert Hansa pils. Jeg har tenkt å legge ut et lite
skrytealbum i anledning jubileet, der jeg skal dokumentere dette
Mulig jeg får gjort det i kveld, vet ikke helt ennå.